Olyan finom, és hosszan laktató reggeliket lehet készíteni, amik még a vércukorszintet sem dobják meg.


Vétek kihagyni a reggelizést, hiszen sokak szerint az a nap egyik legfontosabb étkezése. Megfelelő, kiegyensúlyozott táplálkozással pedig egyenes út vezet a biztos fogyás felé.

A reggeli rohanásban gyakran azon kaphatja magát az ember, hogy csak egy kutyafuttában vásárolt pékárura jut ideje a teendők között, ami után 1-2 óra elteltével újból éhes lesz, de mint a farkas.

Nem csoda, hiszen az ilyen jellegű ételek javarészt gyorsan felszívódó szénhidrátból állnak, amik hirtelen megemelhetik a vércukorszintet. Ehhez hasonlóan gyors süllyedése pedig a fáradtságérzet mellett egyre növekvő éhséget okoz, amivel párhuzamosan a napi bevitt kalóriamennyiség is nő. Az állapot elkerülése érdekében érdemes inkább rostban gazdag, egészséges táplálékot választani reggeli gyanánt, amik sokáig eltelítenek - ehhez gyűjtöttünk össze egy kis ízelítőt.

Zabkekszből, banánból, görög joghurtból és egy kis vízből nagyon finom, laktató turmixot hozhatsz létre, amivel energikusan indul a nap. Nemcsak rostokban gazdag, hanem fehérje-, kalcium- és vitamintartalma is kiemelkedő. Többfajta receptet is kipróbálhatsz, mindegyik pár perc alatt elkészíthető.

A chiapuding szintén egyszerű, könnyed választás reggeli gyanánt, mely stabilan tartja a vércukorszintet, és magas rosttartalmának hála támogatja az emésztést, gyorsítja a fogyást. A szervezet egészségéhez szükséges összes esszenciális aminosavat tartalmazza.

A hummusz otthoni változata még finomabb, mint a boltban kapható. A Közel-Kelet egyik legkedveltebb mártogatósa akár felszeletelt uborkával, pirítóssal vagy répával is fogyasztható. Kimagasló fehérje- és rosttartalma miatt délig tartó lendületet ad.

A tojásos reggeli egy másik, szintén rostban gazdag változata a cukkinis, spenótos frittata, mely gyakorlatilag az olaszok rántottája, ezt szeletekre vágva szokás tálalni. A benne lévő zöldségek vasban, B-vitaminokban bővelkednek, melyek támogatják a fogyást.

A klasszikus omlett még laktatóbbá válhat, hogyha zöldségekkel, hússal töltöd meg, így plusz rost- és fehérjetartalommal ruházod fel. A tojás is remek fehérjeforrás, és anélkül telít el, hogy megemelné a vércukorszintet.

A granola igazi energiabomba reggeli, cukormentes változatát könnyedén elkészítheted otthon. A teljeskiőrlésű gabona és az esszenciális zsírokban gazdag magvak csökkentik a vércukorszintet.

Maximum fél óra alatt készre sül a házi fehérjében és rostokban bővelkedő müzliszelet. A benne lévő zabpehely, lenmag és aszalt gyümölcsök támogatják az emésztést, és hosszan eltelítenek.

A zabkása alacsony glikémiás indexű táplálék, bizonyítottan stabilizálja a vércukorszintet, rosttartalmával hosszan tartó telítettségérzetet okoz. Az ínycsiklandó reggelit fehérjében gazdag hozzávalókkal is felturbózhatod.