A cukkinis-spenótos frittata kívül ropogós, belül lágy, krémes, és sütőben sül.


A krémes frittata az olaszok gazdag rántottája, amely külsőre már inkább a lepényre hasonlít. Nagyon bőséges, így egyszerre több ember étvágyát is csillapíthatod vele. Kicsit tovább tart elkészíteni, mint a sima rántottát, de megéri. Szeletekre vágva tálald.

Hozzávalók:

👉 1 kisebb cukkini
👉 10 dkg sajt
👉 4 tojás
👉 2 dl tejszín
👉 2 marék spenót
👉 1 db vöröshagyma
👉 1 evőkanál liszt
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A vöröshagymát vágd apróra, a cukkinit hámozd meg és vékonyan karikázd fel, a spenót leveleit pedig tépkedd kis darabokra. Egy serpenyőben forrósítsd meg az olajat, majd dobd bele a vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, és pirítsd meg. Rakd hozzá a cukkinit és a spenótot, majd kevergetve párold négy-öt percig.

A tojásokat üsd egy tálba, keverd össze a tejszínnel, a liszttel, ízesítsd sóval, borssal, majd öntsd a zöldségekre. Süsd két percig, majd amikor a széle elkezd szilárdulni, tedd át a forró sütőbe, szórd meg reszelt sajttal, és süsd szép pirosra 12-15 perc alatt. Ha kész, csúsztasd a serpenyőből egy tálra vagy tányérra, és szeleteld fel.