Most olyan erősítő edzéseket ajánlunk, amelyek közben nem csak izmosodunk, de jól is szórakozunk. Melléjük két klasszikus kardió mozgásformát is érdemes beilleszteni a heti edzéstervbe. 

A TÓNUSOS IZMOKÉRT

A szép izomzatot nem csak súlyok folyamatos emelgetésével érhetjük el. Ezúttal olyan erősítő edzéseket ajánlunk, amelyek közben nem csak izmosodunk, de jól is szórakozunk.

Kick-box

Szerkesztőségünk egyik kedvenc edzésformája: nem csak alaposan megizzaszt, de a feszültség levezetésére is tökéletes, ráadásul még fogyaszt is, és az alakunk is egyre szebb lesz az edzésnek köszönhetően. Kell ennél több? A kickbox nem ma indult világhódító útjára, 1970-ben fejlesztették ki, ötvözve az ütéseket és rúgásokat alkalmazó távol-keleti eredetű küzdősportokat. Arról már nem is beszélve, hogy önvédelemnek sem utolsó sport!

Rúdfitnesz

A rúd már régóta nem csak az erotikus show része – keresve is nehezen találunk keményebb, mégis eredményesebb alakformáló edzésformát. Könnyűnek tűnhet kívülről nézve, ám kipróbálva igencsak embert próbáló feladat elvégezni a gyakorlatokat a rúdon. Az eredmény azonban magáért beszél: erős, tónusos izomzat, hajlékony, feszes test a jutalma annak, aki kitartóan jár az órákra. Egyre több helyen próbálhatjuk ki országszerte, az oktatók pedig biztatnak, sportos előélet nélkül is nyugodtan vágjunk bele, még a túlsúly sem lehet akadály. Egyedül azonban nem érdemes belekezdeni, mindenképp érdemes edző segítségét kérni, hogy elkerüljük a sérüléseket.

AZ EGÉSZSÉGES SZÍVÉRT

Nem győzzük hangsúlyozni a kardió fontosságát, főleg az irodai munkát végzőknek. Ezúttal a legkézenfekvőbb kardiómozgásokat ajánljuk.

Ellipszis tréner

Az erősítés edzés előtti bemelegítésre is kiváló választás az ellipszisgép, de önmagában, kardióként is garantáltan megizzaszt. Rövid idő alatt sok-sok kalóriát égethetünk el a segítségével, váltogatva az intenzitást szuper intervall edzést végezhetünk. Ráadásul ez a gép egyesíti a futás, a lépcsőzés és a biciklizés összes jótékony hatását, segítségével minden porcikánkat átmozgathatjuk.

Futás

Az ősz nálunk a futásról szól: nincs több nyafogás a meleg miatt, nem szólhat közbe a nyaralás. A hűvösebb idő tökéletes az (újra)kezdésre is. És valóban igaz, mindössze egy jó futócipő szükséges hozzá (bár könnyen elcsábulhatunk a trendi futóruhák láttán), és már mehetünk is. A kezdőknek segíthet a futópad: pár perc kocogás, pár perc séta felváltva, és a fejlődés nem várat magára. (Akár még egy tavaszi futóversennyel is tervezhetünk.) Szép időben pedig irány a természet: testileg-lelkileg feltölt majd egy órácska mozgás, így a stressznek is búcsút inthetünk.


A RUGALMAS IZMOKÉRT

Nem csak a jógának és a pilatesnek köszönhetően lehetünk hajlékonyabbak. Nőies, légies edzést is kipróbálhatunk – például a légtorna különböző fajtáit.

Hammock

A légtánc egyik fajtája. Nem csak látványos – a selyemszalag, a függőágy az edzés elengedhetetlen kelléke –, de szuper alakformáló gyakorlatokat is végzünk az edzés során, és hajlékonyabbak is lehetünk, ha rendszeresen részt veszünk az órákon. Nyúlik a gerinc, erősödnek a hátizmok, ahogy a gravitáció ellen dolgozunk. Javítja a mozgáskoordinációt, szebb lesz a tartásunk, miközben légtornásznak érezhetjük magunkat: biztonságban függünk, zuhanunk, csavarodunk a selyemszalag segítségével. Sőt még relaxálhatunk is közben. Garantált a kikapcsolódás és a testi-lelki feltöltődés.

Karika

A légtánc egy másik formája. A hammocktól eltérően itt nem selyemszalag a torna segédeszköze, hanem – ahogyan az edzés nevéből is kiderül – a karika. Nőies, légies mozgásforma, ami szintén a felsőtest erősítésére helyezi a hangsúlyt. De hajlékonyságunk határait is kitolhatjuk a segítségével, javítjuk tartásunkat és mozgáskoordinációnkat. Csakúgy, mint a hammock esetében, itt sem szükséges előképzettség, bárki bátran kipróbálhatja, milyen lehet a légtáncosok élete.

EGY AZ EGYBEN, MINDHÁROMÉRT

Ha már több mozgásformát is talonba vettünk, mindenek fölött érdemes megemlíteni az Alizetics Egészségmegőrző és Testszépítő női tornát, amely a tónusos és rugalmas izmok építése mellett az egészséges szív barátja is.

Alizetics

Az Alizetics speciális gyakorlatok a légzést, a keringést és az ízületeket nem terheli, ezért korhatár nélkül bárki elkezdheti. Ezzel a mozgásformával ugyanakkor, könnyedén lehet tónusos és rugalmas izmokat építeni. 

A torna hatására: 

➤ A vérkeringés élénkül, az anyagcsere gyorsul, az oxigén és az energia gyorsabban áramlik az izmokban. 

 Jobb lesz az izmok és az izomszalagok rugalmassága, nagyobb lesz az ízületek mozgékonysága és javul a teljesítőképesség.

 Az izmok nyújtásának célja az izomgörcsök megakadályozása, és az általános mozgékonyság elősegítése. Ezzel csökkenthető az izomláz kialakulásának valószínűsége.

 Az Alizetics program nagy figyelmet fordít a légző gyakorlatokra, a légzés és a mozgás szinkronizálására.

 A közbeiktatott légző gyakorlatok elősegítik a megmozgatott izmok és a keringés regenerációját.