Az avokádó és a tojás egészségre gyakorolt kiváló hatásain túl az is mellette szól – főleg, ha a testsúly csökkentése a cél –, hogy zsírtartalma miatt hamar teltségérzetet okoz.  

Az avokádó egyre nagyobb népszerűségnek örvend hazánkban, már minden kisebb-nagyobb szupermarket polcán megtalálható. Az avokádó viszonylag magas zsírtartalmú, de nagyon egészséges gyümölcs. A magas zsírtartalom bizonyos előnyt is jelent, hiszen ómega 3 zsírsavat tartalmaz, ami jótékonyan hat a szívre és az érrendszerre, valamint az idegrendszerre. A telítetlen zsírsavak mellett nagy mennyiségben található benne B-, C-, E- és A-vitamin, az ásványi anyagok közül pedig magas a kálium-, foszfor-, vas-, nátrium- és kalciumtartalma. A mindmegette.hu oldalán egy remek receptet találtunk.

HOZZÁVALÓK:

👉 3 db tojás
👉 1 db avokádó
👉 
👉 2 tk krémsajt
👉 őrölt csili

ELKÉSZÍTÉS

Az avokádókrém elkészítéséhez a tojásokat 10 perc alatt főzd keményre, majd hideg vízzel öblítsd le, hámoz meg és vágd félbe.

A fél tojásokból óvatosan emeld ki a sárgájukat, és villával nyomkodd pépesre tedd egy tálba. Keverd az avokádó kikapart belsejét hozzá, sózd meg, és natúr krémsajttal lazíts az állagán.

A tölteléket egy teáskanállal a fél tojások üregébe halmozd, és a megtöltött tojásokat megszórjuk csilipehellyel.