Hamarosan elkezdheted törni a fejed, milyen finomságokat tegyél a húsvéti asztalra. Mutatunk egy remek ötletet.  

Ez a zabpelyhes desszert nem emeli meg hirtelen a vércukorszintet, így ha egyet-egyet megeszel belőle az ünnepek alatt, nem érzel majd utána komoly éhséget. Ez a kellemes hatás ráadásul, ha a délelőtti órákban eszed meg az egész napodat meghatározza. És ha ez mind nem lenne elég, van még egy jó hírünk: Nem kell sokat pepecselned vele! Bármikor összedobhatod, bekészíted a hűtőbe, így reggel csak előkapod, és már eheted is! Most a mindemegette.hu egy remek receptjét hoztuk el neked:

HOZZÁVALÓK:

👉 1 cm gyömbér
👉 1 db banán
👉 10 dkg aszalt vörösáfonya
👉 5 dkg aprószemű zabpehely
👉 10 dkg kesudió
👉 2 tk chia mag

ELKÉSZÍTÉS:

A gyömbért hámozd meg, majd darabold fel. Ezután a nagyobb karikákra vágott banánnal és az aszalt vörös áfonyával turmixold alaposan össze.

Ha ezzel elkészülsz, a szinte pépesre turmixoltad a hozzávalókat kanalazd egy tálba, és egy fakanállal forgasd bele a zabpelyhet is.

Miután alaposan elkeverted, a durvára aprított kesudiót is vegyítsd el a chiamaggal, és dolgozd a zabpelyhes keverékbe. Ha esetleg nagyon ragadna, nyugodtan adhatsz még hozzá egy kevés zabpelyhet. Ne ess túlzásba, hiszen ha túl sűrű lesz a keverék, akkor nem lehet formázni.