Ha valami egészségeset ennél reggelire, ami sokáig eltelít, készítsd el ezt a tojásos avokádót. Egyszerű, gyorsan megvan, finom és tápanyagokban gazdag. Ezzel biztosan jól indul a napod.


Bár az avokádót legtöbben csak krémnek vagy salátának készítik el, sütve, főve és grillezve is zseniális étel. Az avokádó mellé - pontosabban bele - tojás kerül, ezen kívül már csak sóra és borsra van szükség, esetleg valamilyen tetszőleges fűszerkeverékre.

Az avokádós reggeli segítségével tényleg könnyebben fog indulni a nap, hiszen fehérjében, egészséges zsírokban és vitaminokban gazdag ételről van szó.

Az avokádó tele van káliummal, még a banánnál is több van benne, illetve luteinben is bővelkedik, amely segít megelőzni a szem megbetegedéseit és szinten tartja a koleszterint. Bár az avokádónak magas a kalóriatartalma, a zsírok közül egészséges zsírokat tartalmaz, pontosabban egyszeresen telítetetlent, ez csökkenti az LDL-koleszterin szintjét a szervezetben.

Hozzávalók:

👉 1 darab avokádó
👉 2 darab tojás
👉 ízlés szerint só, bors
👉 opcionális tetszőleges fűszerkeverék

Elkészítés:

Vágjuk félbe az avokádót, vegyük ki a magját.

Az avokádó közepéből vájjunk ki egy kisebb darabot, hogy legyen hely a tojásnak.

Üssünk egy-egy tojást az avokádók közepére. Nem baj, ha a fehérje picit túlfolyik, csak a sárgája maradjon egyben.

200 fokos sütőben 10-15 percig süssük, attól függően, hogy mennyire szeretnénk folyósra a közepét.

Az elkészült tojást sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük ízlés szerint.