Tápanyagok 1 adagban
Kalória: 152 Kcal, Fehérje: 15 g, Szénhidrát: 10 g,  Zsír: 7 g 
4 adag • 15 perc • kb. 600 Ft/adag

Hozzávalók:
- 8 db tojásfehérje
- 1 db teljes tojás
- 0,7 dl rizstej (vagy zsírszegény tej)
- 1 evőkanál kókuszolaj vagy olívaolaj- - 
- 2 gerezd fokhagyma (zúzva)
- 1 hagyma vékonyan szeletelve
- 150 g zsírszegény rikotta
- 1 nagy marék bébispenót
- 1 csipet őrölt szerecsendió
- kevés só, bors

Elkészítés:
1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra

2. Egy nagy tálban keverd össze a tojásfehérjét, az egész tojást és a rizstejet (vagy zsírszegény tejet) és tedd félre.

3. Melegítsd fel a kókuszolajat egy serpenyőben (ha szép formájú frittatát szeretnél, akkor ehhez a mennyiséghez egy kb. 25 cm átmérőjű serpenyőt válassz) és kezd el sütni a vékonyra vágott hagymaszeleteket és a fokhagymát, amíg meg nem puhul. Ha megpuhult add hozzá a spenótot és szórd meg a sóval, borssal, szerecsendióval. Süsd pár percig, amíg megfonnyad a spenót. Fontos kiemelni, hogy nem a serpenyőt tesszük majd bele az előmelegített sütőbe, hanem amikor megfonnyadt a spenót, akkor a megpirult zöldségeket és a rikottát, illetve a tojásos keveréket egy hőálló, pl. kis kerek, jénai tálba tesszük bele (a jénait nem fedjük le a fedelével) és abban sütjük meg.

4. Amikor megfonnyadt a spenót öntsd hozzá a tojásos keveréket, majd a rikottát kanállal adagold bele, és tedd be az előmelegített sütőbe. Itt süsd addig, amíg a tojás szépen megszilárdul (ez kb. 8 percet vesz igénybe). Amikor kész 4 egyenlő szeletre vágva tálald.