A sztárséf szerint a kicsik fejlődése, és lelki világa érdekében szükség van arra, hogy meséket halljanak, lássanak, olvassanak nekik. 

Kutatók által bizonyított tény, hogy azok a gyerekek, akiknek mesét olvasnak, azok hét éves korukra két évvel megelőzik társaik fejlettségét. Ez mellett lelkileg is elengedhetetlen számukra, mindamellett, hogy tanítja is őket. Megtanulják mi a jó, mi a helyes, mi a rossz. Növeli a képzelőerejüket, a társadalomhoz való hozzáállásukat. Krausz Gábor is így véli, épp ezért az ünnepi időszak alkalmából egy mesemondó plüsst adományozott a Bethesda Gyermekkórház Neurológiai Osztályának. 

Apaként fontosnak tartom a megfelelő meséket, mert fejlesztő és terápiás hatásuk van. Egy kiváló eszköz erre a mesemondó plüss, mely 300 különleges mesét tartalmaz.Nem csak a saját lányom fejlődése és lelki támogatása a fontos számomra, hanem más gyermekek támogatása is, éppen ezért ajánlottam fel a Bethesda Neurológiai Osztályának egy mesemondó tündért a Bello-t. A sok hasznos mese mellett lélekerősítő, sőt gyógyító meséket is tartalmaz, ami egy kórházban fekvő gyerek számára különösen nagy segítség. 

- emelte ki Instagram-posztjában, majd hozzátetette: