Nagyon finom lesz a ropogós tócsni, ha a krumpli egy részét káposztával helyettesíted.


Tócsniból soha nem elég! A sokféle finomabbnál finomabb recept mellett most próbáld ki ezt a télies, káposztás változatot is. Kínálhatod köretként, de a káposztának köszönhetően annyira kiadós, hogy tejföllel és sajttal önálló fogásként is megállja a helyét.

Hozzávalók 4 személyre

👉 20 dkg fehér káposzta
👉 3 evőkanál liszt
👉 1 közepes krumpli
👉 1 sárgarépa
👉 1 kis hagyma
👉 1 tojás
👉 1 gerezd fokhagyma
👉 1 teáskanál só
👉 bors
👉 olaj

Elkészítés:

A káposztát gyaluld le, vagy vágd vékony szeletekre. Reszeld le a sárgarépát, keverd össze a káposztával, sózd be, és hagyd állni. Tíz perc múlva nyomkodd ki belőlük a nedvességet, és tedd őket egy tálba. Reszeld bele a hagymát, add hozzá a tojást, a zúzott fokhagymát, a borsot, és kanalanként a lisztet, amíg jól kezelhető masszát kapsz.

Egy serpenyőben hevíts kevés olajat. A káposztás masszából formázz lepényeket, és oldalanként néhány perc alatt süsd őket ropogósra.