Az édes, gyümölcsös kuszkusz desszertként vagy köretként is tökéletes lesz.


Az arab konyha egyik kedvenc köretét, a kuszkuszt édes formában, gyümölcsökkel is kínálhatod. Pakold meg mazsolával, vörös áfonyával, roppanós magvakkal, de a friss gyümölcsök is remekül mennek hozzá. Télen karikázz bele almát vagy konzervananászt, nyáron pedig bármilyen szezonális gyümölcsöt.

Hozzávalók 4 személyre

👉 25 dkg kuszkusz
👉 10 dkg vaj
👉 5 dkg aszalt gyümölcs
👉 5 dkg mandula
👉 5 dkg cukor
👉 3 dl víz
👉 1 alma
👉 1 teáskanál citromlé
👉 1 teáskanál fahéj
👉 pár szem dióbél

Elkészítés:

A vajat olvaszd fel, az almát vágd cikkekre, és locsold meg citromlével, hogy meg ne barnuljon. Forrald fel a vizet.

A kuszkuszt a cukorral, a fahéjjal és az aszalt gyümölcsökkel tedd egy tálba. Öntsd fel a vízzel, keverd hozzá az olvasztott vajat, majd takard le, és hagyd állni tíz percig. Amikor már az összes vizet magába szívta, forgasd hozzá az almát, és keverd el mandulával és dióbéllel.