Ha gondosan megválogatod azt, hogy mit viszel be a szervezetedbe, és nem csak az élvezet kedvéért eszel, akkor egy igen nagy lépést tehetsz annak érdekében, hogy hosszú ideig egészséges maradj.


Az alábbiakban 9 olyan élelmiszert válogattunk össze, melyek igen egészségesek, és segítségükkel megszabadulhatsz a plusz kilóktól is.

1. Tojás

A főtt tojás nagyon egészséges, és ebben a formában őrzi meg a legtöbb tápanyagot. Nem kell túlzásba vinni a fogyasztását, de naponta egy tojást nyugodtan megehetsz. Egy tojás 15%-ban fedezi a napi proteinszükségletet.

2. Savanyú káposzta

Nagyon sok rostot tartalmaz, ezért elősegíti az emésztést, és megszabadít a méreganyagoktól is. Sok benne a C-vitamin, ilyenkor ősszel védelmet biztosít a vírusos fertőzések ellen. Csökkenti a koleszterinszintet, és segíti a sejtmegújulást. Igen magas az antocianin nevű antioxidáns tartalma, ezért az öregedés folyamatát is lassítja.

3. Héjában sült krumpli

Igen alacsony a kalóriatartalma, és gyorsan telítettségérzéssel tölt el, anélkül, hogy megterhelné a gyomrod. Jó hatással van az izmok egészségére, mivel magas kálium tartalommal rendelkezik. Fogyaszthatod ebédre vagy vacsorára önálló ételként egy kevés zsírszegény sajttal, vagy vajjal és savanyú káposztával.

4. Joghurt

Maximum 2%-os legyen a zsírtartalma. Igen gazdag kalciumban, fehérjében, és az emésztés számára hasznos baktériumokban.

5. Articsóka

Igen gazdag rostokban, és tápanyagokban, ha rendszeresen fogyasztod, végleg megszabadulhatsz az emésztési problémáktól. Jól kombinálható a fehérjékben, és szénhidrátokban gazdag élelmiszerekkel, az articsókával egyensúlyba hozhatod a táplálkozásod.

6. Paszuly

Ha fogyni szeretnél, iktasd be az étrendedbe a vörös paszulyt. Nagyon sok növényi rostot, vitamint, és ásványi anyagot tartalmaz. Nyugodtan beillesztheted a diétás étrendebe is, hiszen magas rosttartalma miatt szabályozza az emésztést, és megtisztítja a szervezetet a méreganyagoktól.

7. Mandula

A táplálkozásszakértők szerint érdemes naponta beilleszteni az étrendbe a mandulát. Leginkább az esti étkezést ajánlott helyettesíteni egy maréknyi tápanyagban gazdag maggal.

8. Olajbogyó

Szabályozza a gyomorműködést, és segítségedre lehet a fogyásban. 10 darab olajbogyót, vagy 1 evőkanál olívaolajat ajánlott naponta elfogyasztani az egészséges emésztés érdekében. Elősegíti a zsírégetést, és megszabadít a méreganyagoktól.

9. Mazsola

A mazsola nagyon jó megoldás lehet a zsírok lerakódása ellen. 100 gramm mazsolát, 100 gramm aszalt barackot, 400 gramm aszalt szilvát, 200 gramm csipkebogyót keverj el mézzel, és naponta kétszer fogyassz belőle két evőkanálnyit.