Miért ne bolondítanád meg a hagyományos túrós pitét eperrel? Még kevésbé tudsz neki ellenállni.
Ha szereted a túrós pitét, mégis kicsit kísérleteznél, csempéssz bele egy kis gyümölcsöt. Most már hozzájuthatsz friss eperhez, így azzal is feldobhatod a klasszikus változatot. A tészta viszonylag vékony, a töltelék pedig jó vastag. Az alapja klasszikus linzer, tehát a liszt, a vaj és a cukor 3:2:1 arányban kerül a sütibe. Fontos az is, hogy jó gyorsan állítsd össze a tésztát. 

Hozzávalók:
A TÉSZTÁHOZ
20 dkg liszt
10 dkg vaj
5 dkg cukor
1 db tojássárgája
2 evőkanál tejföl
1 teáskanál sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só

A TÖLTELÉKHEZ
50 dkg túró
40 dkg eper
12 dkg cukor
6 dkg étkezési keményítő
1 db tojás
1 db tojásfehérje
1 dl tejföl
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:
A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a sütőport, a sót, a cukrot, majd reszeld hozzá a vajat, és kezdd összemorzsolni. Amikor elég morzsalékos, dolgozd hozzá a vaníliát, a tojássárgáját, a tejfölt, és gyors mozdulatokkal gyúrd össze a tésztát. Csomagold fóliába, és tedd a hűtőbe 30 percre. Ezt követően nyújtsd ki, és igazgasd vajjal kikent, liszttel megszórt piteformába. Szurkáld meg villával több helyen, told forró sütőbe, és süsd elő 180 fokon 10 percig. 

A túrót törd át villával, add hozzá a tejfölt, a tojássárgáját, a keményítőt, ízesítsd cukorral, vaníliával, majd forgasd hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét. Kend a pite tetejére, és rakd rá a megmosott, kicsumázott epret. Told vissza a sütőbe, és süsd még 15 percig.