A sok krumpli és rizs után kifejezetten jólesik a sokkal egészségesebb bulgur.
Ennek a fogásnak köze sincs a rizshez, sokkal inkább a zöldséges tarhonyára emlékeztet. A bulgur semleges ízű, könnyen variálható, bármilyen zöldséget rakhatsz hozzá. Még finomabb lesz, ha víz helyett húslevessel öntöd fel. Szuper köretként ugyanúgy megállja a helyét, mint főételként. 

Hozzávalók 4 személyre:
1 bögre bulgur
2 db paradicsom
1 db vöröshagyma
2 evőkanál olívaolaj
0.5 csokor petrezselyem
1 db kígyóuborka
gárnátalma
bors

Elkészítés:
A bulgurt alaposan mosd meg kétszer-háromszor, majd csepegtesd le. A vöröshagymát pucold meg, vágd apróra, és kevés olajon dinszteld meg. Add hozzá a bulgurt, és öntsd fel másfél bögre vízzel. Kis lángon főzd, időnként kevergesd meg. Akkor jó, ha a bulgur magába szívja az összes vizet. Ez körülbelül 15 perc. Rakd hozzá a megmosott, feldarabolt paradicsomot, uborkát, szórd meg nagyon apróra vágtt petrezselyemmel. Ha teheted, gazdagítsd a fogást gránátalma magjaival is. Tálalás előtt pihentesd még 15 percig.