Van a hétvégéről maradék sült csirke a hűtődben? Használd fel ehhez a fitt, zöldséges tésztához!
Kevés tészta, sok friss zöldség! Így bátran megeheted akkor is a spagettit, ha vigyázol az alakodra. Főleg, hogy a cukkini és a brokkoli is karcsúsító zöldség. Ha igazán diétássá tennéd a fogást, válassz hozzá szénhidrátcsökkentett tésztát! A spagettit és a brokkolit akár egy lábosban is főzheted. 

Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg csirkemell
10 dkg spagetti
1 fej brokkoli
1 db salátacukkini
5 dkg parmezán
2 gerezd fokhagyma
1 ág bazsalikom
olaj
bors

Elkészítés:
A spagettit tedd forrásban lévő, sós vízbe, és főzd a csomagoláson található ideig. Arra ügyelj, hogy ne legyen túlságosan puha, akkor jó, ha fogkemény. Szűrd le, csepegtesd le. A rózsákra szedett brokkolit főzd 10 percig, majd szedd ki a vízből. Ha nincs kéznél sült csirke, a húst vágd fel tetszés szerint, és kevés olajon süsd meg. Közben sózd, borsozd ízlés szerint. A cukkinit öblítsd le, karikázd fel, és a hússütéskor visszamaradt zsiradékon pirítsd öt percig, de akár grillezheted is. Közben forgasd át. 

Rakd hozzá a brokkolit, a tésztát, a csirkét, és keverd össze. Adj hozzá egy-két evőkanállal a főzőléből. Ízesítsd még sóval, borssal, zúzott fokhagymával, bazsalikommal, és szórd meg parmezánnal.