Mivel cukor is van a tésztában, alaposan vajazd ki a serpenyőt, így nem fog leégni a palacsintád. A pufiságáról és a könnyed, habos állagáról a sütőpor gondoskodik, így azt semmiképp ne hagyd ki belőle.
Hozzávalók
10 dkg zabpehely (nagy szemű)
3 dl író
2 ek. cukor
1 db tojás
30 g vaj
1 tk. vaníliakivonat
9 dkg liszt
2 tk. sütőpor
1 csipet só
vaj (sütéshez)
Elkészítés:
Az írót és a zabpelyhet keverjük össze egy tálban. Hagyjuk állni 15 percig, míg a zabpehely megpuhul.
Adjuk hozzá a cukrot, a tojást, az olvasztott vajat és a vaníliát. Szitáljuk bele a lisztet, a sütőport és a sót, majd keverjük egybe.
Forrósítsunk fel egy serpenyőt egy kevés vajjal.
Tegyünk bele a tésztából fagyiskanálnyi adagokat, majd süssük mindkét felüket aranybarnára pár perc alatt.
Langyosan kínáljuk.