A leveles tésztából készülő, krémes almás-túrós táskáknál nem is kell finomabb uzsonna.


A gyors édességek rajongói ezekért a kis almás-túrós táskákért is odáig lesznek. Ha van kedved, a leveles tésztát magad is összeállíthatod, utána pedig felhasználásig tarthatod a mélyhűtőben. Frissen sütve különösen finom, de vigyázz, meg ne égesse a töltelék a szádat!

Hozzávalók 4 személyre

👉 25 dkg túró
👉 10 dkg porcukor
👉 2 alma
👉 1 csomag leveles tészta
👉 1 tojássárgája
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 kávéskanál fahéj
👉 0.5 citrom reszelt héja
👉 1 tojásfehérje a kenéshez

Elkészítés:

Az almát hámozd meg, kockázd fel, és keverd el a cukor felével és a fahéjjal. A túrót villával törd át, add hozzá a cukor másik felét, a tojássárgát, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, végül forgasd hozzá az almakockákat.

A kiterített leveles tésztát vágd ketté. Az egyik darabra halmozz egymástól egyenlő távolságra az almás-túrós töltelékből, majd fedd be a másik lappal. A széleit nyomkodd le, hogy ne nyíljanak ki. Helyezd el őket egymás mellett egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, a tetejét kend meg tojásfehérjével, és 200 fokon negyedóra alatt süsd őket pirosra.