Ha kiiktatod őket, megszabadulhatsz makacs hasi zsírtól.

Makacs hasi zsír nemcsak a mozgásszegény életmód miatt alakulhat ki, hanem egyes élelmiszerek túlzásba vitt fogyasztása is zsírpárnákat okozhat. Ide tartoznak a magas cukortartalmú ételek, a finomlisztből készült pékáruk és tészták, de néhány olyan élelmiszer is okozhat hízást, amiről sokan azt hiszik, diétás

Ebben a cikkben nyolc olyan ételt mutatunk be, amelyek nagyban hozzájárulhatnak a zsír hastájékon való lerakódásához. Ha te is régóta küzdesz az úszógumi-hájjal, ezeket az ételeket jobb, ha kiiktatod az étrendedből. Tudd meg, miket kell kerülnöd ahhoz, hogy karcsú legyen a csípőd!

A saláták rendkívül egészségesek és laktatók, így nagyon népszerűek a diétázók körében, ám nem mindegy, mivel ízesíted a zöldségeket. A majonézes salátaöntetek igazi kalóriabombák, amikkel észrevétlenül vihetsz be fölösleges kalóriákat. Dresszingnek használj inkább jó minőségű növényi olajat és fűszereket vagy citromlevet.

A frissen facsart gyümölcslevek híresek a vitamintartalmukról, ám arról keveset beszélnek, milyen magas a cukor- és kalóriatartalmuk. A boltban kapható, dobozos üdítők pedig gyakran hozzáadott cukrot is tartalmaznak. Ha nem szeretnél észrevétlenül hízni, jobb ha elkerülöd ezeket a folyékony kalóriabombákat, és helyettük friss gyümölcsöket eszel.

A búzafinomlisztből készült tésztafélék és pékáruk az egyik legnagyobb ellenségei a lapos hasnak. A bennük található egyszerű szénhidrátok ugyanis gyakran rakódnak le zsír formájában a has körül. Helyette fogyassz inkább hozzáadott cukortól mentes, teljes kiőrlésű termékeket.

A müzlik vagy reggelizőpelyhek nagyon sok fölösleges és hizlaló adalékanyagot tartalmazhatnak. Gyakran magas a cukortartalmuk, és finomított szénhidrátokat is tartalmazhatnak, amelyek növelik az elhízás kockázatát. Helyette készíts inkább te magad teljes kiőrlésű zabpehelyből reggelit, amit szinte bármivel kedved szerint ízesíthetsz: a lényeg, hogy kerüld a cukrot.

A mézről az a hiedelem járja, hogy sokkal egészségesebb és diétabarátabb, mint a kristálycukor, azonban ki kell ábrándítsunk mindenkit, ez nem teljesen igaz. Bár ásványianyag-tartalma jóval magasabb, kalóriatartalma és glikémiás indexe (GI) nagyon hasonló a cukoréhoz, így jobb kerülni, ha nem akarsz hasra hízni.

Annak ellenére, hogy magas antioxidánstartalmának köszönhetően az egyik legegészségesebb étel, diéta közben jobban teszed, ha elkerülöd a szőlőt. Fokozottan igaz ez az aszalt szőlőre, közismertebb nevén a mazsolára, ami sokszor hozzáadott cukrot is tartalmaz, hogy édesebb legyen.

A banánnak rendkívül magas szénhidrát- és cukortartalma van, ezért túlzott fogyasztása jelentősen megnövelheti a napi kalóriabeviteled, amivel akár fogyókúrádat is veszélyeztetheted.

A finom, krémes, fehérjében gazdag finomság igazi éhségűző nassolnivaló lehet a fogyókúra idején, de nem mindegy, milyen joghurtot kanalazol. Míg a görög joghurtra különleges kultúrájának köszönhetően diéta is épül, addig a magas zsír- és cukortartalmú, tartósított változatok könnyen a csípődön ragadhatnak.