Ha igazán különleges és finom sajttortára vágysz, a mákos változatot mindenképpen süsd meg!
Mák, túró, mascarpone: ha ilyen hozzávalók vannak egy sütiben, biztos, hogy nem lesz csalódás a végeredmény. Krémes sajttortát sokféleképpen készíthetsz, sütve, sütés nélkül, gyümölcsökkel. Sok munka nincs vele, viszont a sütésre csaknem egy órát kell szánnod. Díszítheted öntettel, mentával, de önmagában is nagy ízélmény. 

Hozzávalók 16 szelethez:
AZ ALAPHOZ
20 dkg keksz
15 dkg vaj
2 evőkanál cukor

A KRÉMHEZ
40 dkg mascarpone
25 dkg túró
12.5 dkg vaj
12 dkg cukor
3 evőkanál mák
3 db tojás
2 evőkanál keményítő
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:
A vajat olvaszd meg, keverd el a cukorral, majd add hozzá a kekszmorzsát. Dolgozd össze, és az így kapott masszát nyomkodd egy kapcsos tortaforma aljára és oldalára. 

A túrót törd össze villával, keverd hozzá a mascarponét, a tejfölt, a keményítőt, add hozzá egyesével a tojásokat, a vaníliát, a mákot, a cukrot, és keverd simára a masszát. A tölteléket öntsd a tortaformába, majd sütőben, 160 fokon süsd 50 percig. Akkor szedd csak ki a formából, amikor kihűl.