Tápanyagok 1 adagban
Kalória: 327 Kcal, Protein: 38 g, Szénhidrát: 8 g, Zsír: 15 g
4 adag • 25 perc • kb. 700 Ft/ adag.   

Hozzávalók:
- 4 szelet lazac (egyenként kb. 180g)
- 1/2 narancs
- 450 g zöldbab
- 300 g koktélparadicsom
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál chili por
- 1/2 teáskanál reszelt narancshéj
- 1/2 teáskanál őrölt kömény
- 1/2 teáskanál paprika
- 1/4 teáskanál só
- 1/4 teáskanál őrölt koriander
- 1/8 teáskanál fekete bors
- 2 gerezd fokhagyma (opcionális)
- só, bors

Elkészítés:
1. A pontosan kimért fűszereket tedd egy tálba. A fél narancs héját reszelt bele, majd csak annyi narancs levét facsard belé, hogy krémes állagot kapj. Jól keverd el és adj hozzá sót és egy leheletnyi borsot és egy fél evőkanál olívaolajat is. Ezzel a fűszeres keverékkel kend be a lazacszeleteket.

2. Felforrósított serpenyőbe helyezd a lazacszeleteket és süsd mindkét oldalán 4-4 percig. Közben ellenőrizd, mert a sütési időt befolyásolja a lazac vastagsága. Közben a sütőt melegítsd elő 200 fokra.

3. Egy tepsit bélelj ki alufóliával (a könnyebb takaríthatóság végett). Öntsd bele a maradék olívaolajat, majd szórd bele a megtisztított zöldbabot és a koktélparadicsomokat. Ha szereted, reszelj hozzá 2 gerezd fokhagymát is. Mindezt szórd meg sóval, borssal és jól forgasd össze a tepsi alján lévő olajjal. Tedd az előmelegített sütőbe és süsd 15 percig.