Mutatunk egy egyszerű módszert, amelynek a segítségével te is gyönyörű csokis habcsókokat készíthetsz.


A hagyományos karácsonyi habcsók csokis változatban talán még finomabb, mint simán. Nagy előnye, hogy a maradék tojásfehérjét is nyugodtan felhasználhatod hozzá. Az alábbi adagból egy tepsire elegendő csokis habcsók jön ki, de ha sokan vagytok, nyugodtan süss dupla mennyiséget.

Hozzávalók

👉 15 dkg porcukor
👉 10 dkg étcsoki
👉 3 tojásfehérje
👉 1 teáskanál citromlé
👉 1 teáskanál étkezési keményítő

Elkészítés:

A csokit olvaszd fel, és hagyd kihűlni. A tojásfehérjét kezdd el felverni. Amikor már habos, lassan, kanalanként adagold bele a porcukrot. Amikor már egészen kemény és fényes, add hozzá a citromlevet és a keményítőt, és ezzel is keverd még egy-két percig. Az így kapott hab tetejére locsolj rá egy adag csokikrémet.

Nagy mozdulatokkal keverd el, úgy, hogy ne legyen teljesen egynemű, inkább márványos mintát vegyen fel. Halmozz belőle evőkanállal adagokat egy sütőpapírral kibélelt gáztepsire. Told 130 fokos sütőbe 30-40 percre. Ilyen kis hőmérsékleten már inkább szárad, nem sül. Amikor kész, a sütő ajtaját résnyire hagyd nyitva, és így engedd a habcsókokat néhány óra alatt kihűlni.