Rozmaringgal és naranccsal ízesítve idén te is elkészítheted a tökéletes karácsonyi kacsacombot.


A rozmaringgal és naranccsal készített kacsacomb bőre a mézes máztól fényes, és a mellédobott friss zöldfűszereknek köszönhetően illatos. A kacsacombbal valójában nincs sok munka, mégis fejedelmi ünnepi ebédet varázsolhatsz belőle. A visszamaradt édeskés zsírt tedd a hűtőbe, és később friss kenyérre kenve fogyaszd.

Hozzávalók 4 személyre

👉 6 gerezd fokhagyma
👉 6 szál rozmaring
👉 4 kacsacomb
👉 2 narancs
👉 2 evőkanál kacsazsír
👉 2 evőkanál méz
👉 1 evőkanál őrölt rozmaring
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A kacsacombot tisztítsd meg a szőröktől. Irdald be rajta a bőrt, de vigyázz, a húsig ne vágj le. Sózd és borsozd meg a húsok mindkét oldalát. Egy tepsit kenj ki kacsazsírral, és erre fektesd a combokat.

A mézet keverd el az egyik narancs kifacsart levével és az őrölt rozmaringgal. Kend meg a kacsacombokat ezzel a keverékkel. Tegyél mellé egész fokhagymagerezdeket, rozmaringágakat, a másik narancsot felkarikázva, és alufóliával letakarva told 160 fokos sütőbe másfél órára. Félidőben fordítsd meg. Sütés közben néha locsold meg a kiolvadt zsírral. A végén vedd le róla a fóliát, és így pirítsd nagyjából tíz percig.