Zöld kaszinótojás

Tápanyagok 1 adagban:
Kalória: 74, Fehérje: 4 g, Szénhidrát: 1.7 g, Zsír: 5.6 g 
6 adag • 15 perc •  kb. 450 Ft.

Hozzávalók:
- 6 nagy tojás
- 1 avokádó
- 1 ek. koriander
- 1/2 tk. őrölt chili
- 1 tk. őrölt mustármag
- 1 ek. citromlé
- 1/2 tk. tengeri só
- 1/2 tk. olívaolaj

Elkészítés:
1. A tojásokat tedd egy lábasban a tűzhelyre és öntsd fel vízzel, hogy jól ellepje mindegyiket. Amikor a víz felforrt, vedd vissza a hőt és főzd kb. 8 percig. Ezután öntsd le róla a forró vizet és kocogtasd össze óvatosan a tojásokat a lábas falával úgy, hogy megrepedjen a tojások héja. Ezután gyorsan engedd fel annyi hideg vízzel, amennyi csak fér a lábasba és tedd félre 5 percre. (Ez azért fontos, hogy a tojás héja ne tapadjon és jól eltávolíthasd.)

2. Ha a tojások lehűltek, óvatosan távolítsd el a héjukat és vágd félbe. Szedd ki a tojások sárgáját és keverd jól össze az összes hozzávalóval. Ha szeretnéd, hogy több színű legyen a keveréked, akkor az avokádót külön pürésítsd össze és csak enyhén keverd hozzá a sárgájás krémhez.

3. A félbevágott, főtt fehérjékbe púpozd bele a keveréket, díszítsd chili porral és petrezselyemmel.

0 Megjegyzések

Hirdetés