Különlegesen finom lecsót tehetsz az asztalra, ha fazék helyett sütőben készíted.

Lecsó nem csak fazékban készülhet: a sütőben puhult változat is nagyon finom lesz. Használj hozzá füstölt szalonnás alapot. Ha van otthon római tálad, érdemes abban sütni, de egyszerű tepsiben vagy jénai tálban is tökéletes lesz.

Hozzávalók

    1 kg paprika
    50 dkg paradicsom
    25 dkg hagyma
    15 dkg füstölt szalonna
    2 pár virsli
    1 evőkanál pirospaprika
    só
    bors
    1-2 hegyes erős paprika

Elkészítés:

A paprikát és a paradicsomot tisztítsd meg és szeleteld fel. A szalonnát vágd kockákra, és olvaszd ki a zsírját. A virslit karikázd fel. A kiolvasztott szalonnazsíron futtasd meg a hagymát, majd húzd le a tűzről, és keverd el először a pirospaprikával, utána a paprikával és a paradicsommal. Forgasd össze, hogy a füstös szalonnazsír jól átjárja, és kanalazd egy tepsibe vagy római tálba. Ha szereted csípősen, erős paprikát is karikázz mellé. Szórd meg sóval és borssal, és letakarva told 200 fokos sütőbe. Fél óra múlva, amikor a zöldségek már szinte teljesen megpuhultak, forgasd hozzá a felkarikázott virslit, és így süsd további 15 percet.