Nézd meg, hogyan készítheted el a legfinomabb gluténmentes sárgabarackos piskótatortát!

Csodás gluténmentes piskótatortát készíthetsz sárgabarackkal, ha liszt helyett darált mandulát használsz hozzá. Sütőporra nem is lesz hozzá szükséged, mivel a felvert tojáshabnak köszönhetően is szép magasra nő. Választhatsz, hogy tökéletesen finom állagú mandulalisztet vagy kicsit durvábbra őrölt darált mandulát használsz-e hozzá.

Hozzávalók

    15 dkg darált mandula
    14 dkg cukor
    10 szem sárgabarack
    4 tojás
    2 evőkanál kukoricakeményítő + 1 evőkanál a barackhoz
    1 teáskanál mandulaaroma
    1 csipet só
    porcukor a szóráshoz

Elkészítés:

A barackot vágd ketté, magozd ki, forgasd össze egy evőkanál keményítővel, és tedd félre. A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot, majd kanalanként adagold hozzá a cukor felét, és ezzel is keverd össze. A tojássárgákat keverd ki a cukor másik felével és a mandulaaromával. Adagold a tojássárgás keverékhez a darált mandulát és két evőkanál kukoricakeményítőt, majd óvatosan forgasd össze a tojáshabbal. Egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt 20 centis tortaformában.

Rakd ki a tetejét a felszeletelt barackkal, és told 180 fokos sütőbe 35-40 percre, amíg a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta. Amikor kisült, hagyd egy kicsit hűlni a formában, utána emeld át egy deszkára. A tetejét ízlés szerint porcukorral szórhatod meg.