A rakott zöldbab húsmentesen is mennyei lesz: most tegyél mellé sárgarépát és cukkinit is!

Bár a rakott zöldbab hagyományosan darált hússal készül, ha valami könnyebbre vágysz, ez a zöldséges változat is nagyon fog ízleni. A zöldbab mellé most cukkini és sárgarépa kerül, amelyeket először párolj roppanósra, utána pakold a tepsibe. Nyáron mindenképpen érdemes friss zöldbabból készíteni.

Hozzávalók

    30 dkg zöldbab
    5 dkg vaj
    5 dkg reszelt parmezán
    2 tojás
    1 nagy cukkini
    1 nagy sárgarépa
    1 teáskanál oregánó
    só
    bors

Elkészítés:

A zöldbab végeit csípd le, a zöldséget szeleteld fel. A cukkinit és a répát vágd vékony hasábokra. Egy serpenyőben olvaszd fel a vaj kétharmadát. Dobd rá a zöldségeket, szórd meg őket sóval, és lefedve nagyjából tíz perc alatt párold őket puhára.

Közben a tojásokat villával verd fel egy tálban. Szórd meg oregánóval, sóval és frissen őrölt borssal, majd szórd bele a reszelt parmezán is. A párolt zöldségeket oszd el egy tepsiben. Forgasd össze a tojásos keverékkel, kockázd a tetejére a maradék vajat, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe 20-25 percre, amíg az ízek összeérnek.