A színésznő egy igazi paraanyának tartja magát. 

Bata Éva volt a vendége legutóbb a Palikék Világa by Manna Három igazság című műsorának, melyben többek között mesélt a gyermekkoráról, az anyaságról, valamint arról is, hogy milyen szülői dinamikával nevelik férjével, Bereczki Zoltánnal közös kislányukat. Flóra idén augusztusban lesz hároméves, A mi kis falunk című sorozat sztárja pedig azt mondja: sok gyermekneveléssel kapcsolatos dolgot túlgondol, igazi paraanyának tartja magát.

„Paraanya vagyok, bár azéért sokat fejlődtem ebben a tekintetben. Leginkább attól féltem, lelkileg rá hogyan hat az, ha nekem el kell mennem, vagy nem vagyok vele. Ideális esetben, amikor én játszom, akkor Zoli van vele, vagy anyósom, akivel nagyon összhangban van Flóra. Egyébként inkább attól van bennem para, hogy csak ne nyomjak bele olyan programokat, amiket aztán majd neki sok melóval ki kell dolgoznia magából. Erre mondott egy jót tanácsot Zoli, hogy mielőtt válaszolnék vagy nem engedélyeznék valamit, gondoljam át, miért is az a válaszom, ami. Ez például csomószor lebuktatott engem, hogy reflexből válaszolok, és két mozi fut egyszerre” – mesélte a színésznő, aki szerint párja bizonyos dolgokat lazábban kezel, feltehetően azért is, mert már van egy 16 éves lánya, Zorka, aki az előző házasságából született, Szinetár Dóra az édesanyja.

Zorkával való kapcsolatáról Bata Éva úgy fogalmazott:

Én azt merem mondani, hogy szoros! Ő most 16 éves volt. Én gyakoroltam előtte ezt, mert nekem az előző kapcsolatomban is volt már két kisgyerek, tehát valahogy ez nekem úgy természetes. Flórát is rábízom gond nélkül, bár neki most nem ez dolga.

A színésznő az adásban Palikéknak arról is beszélt, mi az oka annak, hogy sosem szeretne együtt dolgozni a férjével.

Azzal, akivel együtt hálok, azzal ne dolgozzak együtt. Ez az én tapasztalatom. Biztosan meg lehet ezt teremteni, nekem ez nagyon nehéz. Az a frissesség, meg az a titok, az a rezgés, ami mondjuk már azzal, akivel kelek, fekszem, ismerem, szeretem, tudom a működését, az már nem tud olyan magas rezgés lenni, mint akivel ez nincs meg.