Gluténmentesen is csodás gyümölcsös piskótát készíthetsz: mutatjuk a legfinomabb receptet. 

A gluténmentes lisztek között a legfinomabb a kókuszliszt, amely gyümölcsös piskóta alapjaként is remekül működik. Mivel ez a lisztfajta nagyon sok folyadékot szív magába, sokkal kevesebbet kell használni belőle, mintha hagyományos búzaliszttel dolgoznál. Tavasszal, nyáron érdemes friss gyümölcsöket használni, szezonon kívül pedig jó szolgálatot tesz a fagyasztott keverék.

Hozzávalók 4 személyre

15 dkg erdei gyümölcs
10 dkg kókuszliszt
10 dkg cukor
6 tojás
1 kávéskanál sütőpor

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjét verd habbá. A sárgákat keverd ki a cukorral, adagold hozzá a sütőporral elkevert kókuszlisztet, majd forgasd össze a tojásfehérjével. Egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. A gyümölcsöket szükség szerint tisztítsd meg, és helyezd el őket a piskóta tetején. 160 fokos sütőben 35-40 perc alatt süsd készre. A tepsiben hagyd kihűlni, utána szeleteld.