A sütőben sült brokkolis tészta rétegeibe tonhal is kerül, így egyszerűen készen lesz az egészséges vacsora.

Kevés finomabb étel van a sütőben ropogósra sült tésztánál. Brokkolival és tonhallal rétegezve, besamellel összeforgatva egészséges és kiadós fogás varázsolható belőle. A sajtok közül az enyhén karakteres ízű cheddar a legjobb választás, de ha nem szereted az ízvilágát, mást is használhatsz hozzá.

Hozzávalók 4 személyre

    25 dkg brokkoli
    20 dkg száraztészta (legjobb a penne vagy a fusilli)
    20 dkg konzervtonhal
    7.5 dkg cheddar sajt
    6 dl tej
    4 dkg liszt
    4 dkg vaj
    só
    frissen őrölt bors

Elkészítés:

A tésztát dobd forró, sós vízbe. 7-8 perc múlva add hozzá a brokkolit is, így főzd még további 2-3 percig, majd szűrd le.

Amíg a tészta fő, készítsd el a mártást. A vajat olvaszd fel, add hozzá a lisztet, kevergesd fél percig, majd öntsd fel a tejjel, és így keverd tovább, amíg besűrűsödik. Ekkor keverd hozzá a sajt felét, szórd meg sóval és borssal, és hagyd a tűzön, amíg a sajt elolvad.

A brokkolis tésztát egyengesd el egy tepsiben. Add hozzá a konzervtonhalat, a sajtos mártást, és forgasd össze. Szórd meg a tetejét a maradék sajttal, és letakarva told 200 fokos sütőbe. Fél óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és így süsd további tíz percig, amíg a sajt ropogósra pirul a tetején.