Az üzletember gyerekei határozottan más utat választottak. 

Új évaddal debütál a Viasat3 Adom a napom című műsora, melynek első adásában Balogh Levente volt Geszti Péter vendége. Az üzletember betekintést engedett egy napjába, majd nap végén a stúdióban beszélgetett a tévéssel. Szóba jött az idősebb lánya, Balogh Szimóna, aki Londonban tanult külpolitikát, mivel a családi biznisz kevésbé érdekelte.

Mondtam, hogy akkor menjél ki Londonba egyetemre, ha ott is maradsz. Tudomásul kell venni, hogy ezek a nemzetközi iskolák itt, Magyarországon nem alkalmasak... Szimóna azt hitte, hogy elvégzi az iskolát, hazajön és majd térdre borul előtte mindenki, elhalmozzák állásajánlatokkal. Ez nem így történt, utána a második diplomával kitalálta, hogy pszichológus lesz.

mondta az üzletember, aki úgy gondolja, lánya az utóbbi szakmájában megfogja találni a számításait.

Bár adta volna magát, hogy a fiatal lány vegye át a stafétabotot az édesapjától, előbbi döntése miatt ez mégsem alakult így.

Annyira intelligensek a lányok, hogy nem ők akartak visszaélni azzal, aki én vagyok. Lehet, ez is egy tiltakozás a részükről. Hogy még véletlenül se kerüljenek abba a csapdába, hogy apucinak a lányai.

Mint kiderült, azon a beszélgetésen, hogy a gyerekei szeretnék-e az üzletember nyomdokait követni, már rég túl vannak:

„A nagyon sikeres szülők gyerekei nem akarják azt csinálni, amit a szüleik. Ez az ő választásuk. Jó, persze van ellenpélda, én az édesapám vonalát vittem tovább. Nekem ő nagy példaképpen volt, nagyon sokat tanultam tőle. Ha a lányaim elmennek élelmiszermérnöknek, akkor támogattam volna őket, de meg se fordult a fejükben.” – tette hozzá Balogh Levente.