A ropogós tepsis kelbimbóhoz remekül megy a reszelt parmezán: zseniális köretet alkotnak együtt.

A tél a kelbimbós fogások szezonja: próbáld ki reszelt parmezánnal megszórva is! Ennek az egyszerű, de annál finomabb fogásnak a lelke többek között a balzsamecet, amely lágyan fogja össze a zöldséget. Tökéletes köret sült húsok mellé, ráadásul egészségesebb is, mint a rizs vagy a krumpli.

Hozzávalók 4 személyre

👉 50 dkg kelbimbó
👉 6 dkg reszelt parmezán
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 1 teáskanál balzsamecet
👉 1 teáskanál fokhagymapor
👉 1 kávéskanál só
👉 1 csipet chilipehely
👉 frissen őrölt bors

Elkészítés:

A kelbimbókat tisztítsd meg: folyóvíz alatt mosd meg őket, a fás szárukat vágd ki, majd a darabokat vágd félbe. Helyezd el őket egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Szórd meg fokhagymaporral, sóval, borssal, chilipehellyel, és forgasd össze olívaolajjal. Told a tepsit 200 fokos sütőbe. Ötpercenként keverd meg, amíg minden darab egyformán ropogósra sül. Ez nagyjából húsz perc. Ekkor öntsd rá a balzsamecetet, szórd meg parmezánnal, és tedd vissza a sütőbe egy-két percre.