Milliókat ér a különleges felvétel 

Egy igazán különleges fotó került elő Diana hercegnéről – írta meg a Promotions

Egészen elképesztő fotó került elő Diana hercegnéről. A tragikus sorsú Diana 16 éves korában látható a felvételen, amint épp koszorúslányként vesz részt nővére esküvőjén a Westminster Apátságban 1978-ban – egy évvel azután, hogy először találkozott Károly királlyal.

A friss arcú tinédzser hosszú, fehér és piros mintás ruhát visel, és egy csokor rózsát tart a kezében a Spencer család fotóján. Diana nővére, Jane Spencer 1978. április 20-án ment hozzá Robert Felloweshoz, a királynő helyettes magántitkárához. Az említett fotó pedig mindössze egy évvel azután készült, hogy Dianát először bemutatták az akkori Károly hercegnek egy vadászat során, aki abban az időben még későbbi felesége másik nővérével, Sarah-val randevúzgatott.

A kép most Bill Pashley királyi divattervező archívumából került elő, és több mint 7000 fontért kelt el (több mint 3 millió forint) a Hansons aukciósházban, az angliai Derby városában.

A szerencsés vásárló most Diana hercegnő három héttel a Károllyal kötött esküvője után írt levelét is megkaparintotta, amelyben a hercegné azzal viccelődött, hogy a skót éghajlat „világoskékké” változtatta nászútját. Diana és Károly éppen a Földközi-tenger körüli nászútjuk után érkeztek vissza Balmoralba. A Royal Yacht Britannia nevű jachton, 1981 augusztusában írt levél pedig most elképesztő összegért kelt el.

Diana, Princess of Wales as you've never seen her before? This wonderful photo of her as a 16-year-old bridesmaid at...

Posted by Charles Hansons Derbyshire Auctions on Monday, December 11, 2023

Diana 26 évvel ezelőtti tragikus halála világszerte hatással volt az emberekre, ezért nem is csoda, hogy mindennek, ami az imádott hercegnével kapcsolatos, extra értéke van manapság, ahogy ennek a fotónak is.

Károly király első felesége mindössze 36 éves volt, amikor 1997. augusztus 31-én szerelmével Dodi Fayeddel együtt életét vesztette egy autóbalesetben, Párizsban.

Az autó a francia fővárosban, a Pont de l'Alma alagútba csapódott bele. A mentők és a tűzoltók azonnal a helyszínre siettek, ám sokáig még ők sem tudták kik is ültek az autóban. Az egyik ember, aki megpróbálta kimenteni Diana hercegnét az autóból, Xavier Gourmelon tűzoltó volt, aki amikor először meglátta Dianát, fogalma sem volt róla, hogy ki is ő valójában.