A zöld tea elősegíti a fogyást

A cukros innivalókat érdemes felváltani vízre vagy nullkalóriás zöld teára, így 10 kávéskanállal kevesebb cukor kerül a szervezetbe. Ízesítésnek kiváló a menta, a citrom vagy a fagyasztott eper.

Egy tanulmányban azt vizsgálták, mi történik, ha valaki zselés cukorkából vagy cukros üdítőből visz be extra 450 kalóriát. A cukorkaevők önkéntelenül is kevesebb kalóriát vittek be másból, de az üdítős csoport tagjai nem. Ők négy hét alatt híztak egy kilót. Ha egy eseményen inni kell, az első alkoholos italt kísérje alkoholmentes, alacsony kalóriatartalmú folyadék, például ásványvíz, ne pedig sör vagy bor.

Az alkoholban sok a kalória, ráadásul az önkontrollt is befolyásolja, így könnyebben enged az ember a rágcsálnivalók és más ételek csábításának. A zöld tea közismerten segíti a fogyást és egészséges is.

Hogyan lehet támaszunk a zöld tea a fogyókúrában?

Néhány tanulmány azt állapította meg, hogy átmenetileg növeli a kalóriaégetés mértékét, valószínűleg a katekin nevű anyag révén. Az antioxidánsok miatt az immunrendszernek is jó, de a koffeintartalmára azért nem árt odafigyelni.

A teázás mellett nagyon fontos odafigyelni az elegendő alvásra is. Kiderült ugyanis, hogy egy órával több alvás egy év alatt 6 kilóval kevesebbet is jelenthetne a Michigani Egyetem kutatói szerint. Ha a céltalan tevékenységeket és a meggondolatlan nassolást inkább az alvás váltja fel, akár 6 százalékkal is csökkentheti a kalóriabevitelt. Az eredmények egyénenként eltérnek, de az alvás másként is segíthet. Aki nem alszik eleget, az ugyanis sokkal éhesebb lesz a kelleténél.

Forrás: Napidoktor   

OSZD MEG TE IS, HOGY MINÉL TÖBB EMBERHEZ ELJUSSON!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések