Tápanyagok 1 adagban
Kalória: 218, Fehérje: 39 g, Szénhidrát: 9 g,  Zsír: 5 g
6 adag • 35 perc •  kb. 1800 Ft.  

Hozzávalók:
- 6 szelet csirkemell filé
- 1 hagyma
- 3 érett paradicsom
- 400g spenótlevél
- 1 kanál kókuszzsír
- 1 marék friss bazsalikom (vagy 1 teáskanál őrült bazsalikom)
- 1/2 teáskanál őrölt fekete bors
- 1/2 teáskanál őrölt oregánó
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 teáskanál só
- 1 dl víz

Elkészítés:
1. A paradicsomot főzd meg félig, a hagymát apró kockákra szeleteld fel. Vedd ki a paradicsomot a vízből, majd könnyedén húzd le a héját és vágd kockákra.

2. A csirkemell szeleteket enyhén sózd meg. Egy serpenyőben hevítsd fel a kókuszzsírt, majd kb. 7 percig közepes hőfokon süsd a csirkemelleket.

3. Az apróra vágott hagymát és fokhagymát tedd hozzá az éppen sülő csirkéhez és kb. 5 percig süsd tovább, amíg a hagyma meglágyul.

4. Add hozzá a félig főtt paradicsom kockáit, a fűszereket és a vizet. Néha megkavargatva forrald fel. Amikor felforrt, vedd le a hőfokot és a serpenyőt lefedve főzd 3 percig.

5. Végül tedd bele a spenótleveleket és főzd 3 percig, amíg a levelek megpuhulnak.