Az Alizetics Egészségmegőrző és Testszépítő női tornát 1994-ben alapította és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál szabadalmaztatta Szepesi Aliz Kick-Box Európa Bajnok (I danos fekete öves mester).

Az Alizetics torna Célja a női test harmonikus, szép formájának kialakítása az anyatermészet határain belül. A gyakorlatok a légzést, a keringést és az ízületeket nem terhelik, ezért korhatár nélkül bárki elkezdheti.  Az Alizetics 7 programból áll, melyek által látványos eredményeket érhetünk el. Az Alizetics torna korhatár nélkül ajánlott  és jótékony hatásaival hamar megismerkedhetnek.
Az egyes sportfajták aktívan működtetnek egy-egy izomcsoportot. Ezek az izomcsoportok megerősödnek, és sokszor aránytalanná teszik a testet. Ezen kívül az erős edzések nemcsak a mozgás szervrendszerét és az izmokat, csontokat, ízületeket terhelik, hanem a keringést, a légzést és ezek szervrendszerét is. Az Alizetics torna az egész vázizomzatot foglakoztatja. Az erősítő, nyújtó és lazító gyakorlatok úgy állnak össze, hogy a szervezet megterheltsége a lehető legkisebb legyen, ugyanakkor az izomrostok vastagodjanak, és elfoglalják a felesleges zsírszövet helyét. Ennek hatására nő az izomerő, fokozódik a teljesítőképesség, a testalkat arányossá válik. A végeredmény hajlékony, karcsú és harmonikus mozgású test.

A speciális gyakorlatok megmozgatják azokat az apró izmokat is, amelyek működésének mások nem tulajdonítnak jelentőséget, de a testtartásban, a testalkat kialakításában mégis fontos szerepet játszik. A programok csak akkor hatékonyak, ha a gyakorlatokat a meghatározott sorrendben, fokozatos időbetartással, megfelelő széria- és ismétlésszámmal végezzük. Ezáltal megismered az izmaidat és a helyes működésükre is tudsz koncentrálni. Így testünk formálása közben nő az akaraterőnk, növeljük a koncentráló képességünket, és a nyújtó- lazító gyakorlatok oldják a hétköznapi feszültséget.
Az Alizetics torna segít a fogyókúrázóknak a zsír lebontásában, az arányos testalkat kialakításában. Kizárólag táplálék- kalória megvonásával nem lehet tartósan csökkenteni a testsúlyt. Optimális lehetőséget kell teremteni a depó zsír mozgósításához. Ebben segít az Alizetics torna, melyet lehetőség szerint hetente többször kell végezni, alkalmazkodva az egyén teljesítőképességéhez. A program rámutat a bemelegítés fontosságára is, hiszen anélkül nem lehetséges intenzív és eredményes testedzés.