Az Alizetics torna ma a legnépszerűbb testfejlesztő program. Hatásossága az alábbi szempontokkal igazolható:

- egyenletesen fejleszti az egész test izomzatát,
- kezdők és haladók számára egyaránt hasznos, fiatal kortól idős korig,
- a programban minden mozgásforma megtalálható: a fokozatosságot szem előtt tartva az egyszerű - gyakorlatoktól kezdve a nehezebb gyakorlatokig,
- a programok szakszerűen és egymásra épülő, pontosan kivitelezett gyakorlatokból állnak,
- kiváló kondícionáló program, külön értéke, hogy a gyakorlatok hatékonysága érdekében jelzi a hibalehetőségeket, s egyidejűleg lehetőséget ad a mozgás és a mozdulatok korrigálására.

Az Alizetics programsorozat minden izmot átmozgat - a test felső pontjától, a fejtől kiindulva - a törzs és a hát izmain át egészen a lábizmokig. 

A hajlító feszesítő, felületi mélyizmok működtetésével lehetőség nyílik minden izomzat átmozgatására. Az izometriás és izotóniás gyakorlatok (izom feszülése és nyújtása) váltakozása kedvező hatással van a szív- és érrendszerre. Az azonos és ellentétes működésű izomcsoportok váltakozva történő foglalkoztatása előnyösen hat a mozgatórendszerre, segít a zsírégetésben. 

Rendszeres testmozgással növeljük az izomszövetek mennyiségét, amely az aktív testtömeg növekedését eredményezi. Minél nagyobb az aktív testtömeg, annál kevesebb a test zsírtartalma. Az Alizetics torna segít a fogyókúrázóknak a zsír lebontásában, az arányos testalkat kialakításában. Kizárólag táplálék-kalória megvonásával nem lehet tartósan csökkenteni a testsúlyt. 

Optimális lehetőséget kell teremteni a depó zsír mozgósításához. Ebben segít az Alizetics torna, melyet legalább hetente háromszor kell végezni, alkalmazkodva az egyén teljesítőképességéhez. A program rámutat a bemelegítés fontosságára, hiszen anélkül nem lehetséges intenzív és eredményes testedzés. 

Dr. Dankó Zsuzsa sportszakfőorvos